Které schody zabírají v domě nejméně místa?

Navrhujete svůj dům nebo dvoupodlažní byt a hledáte nápady, jak vyřešit problém omezeného prostoru? Hledáte řešení, která vám umožní kombinovat podlahy a úrovně estetickým, funkčním a kompaktním způsobem? Určitě si přečtěte dnešní článek, ze kterého zjistíte, které schody zabírají nejméně místa. Dnes se zaměříme na modely schodišť, které se perfektně hodí na malou plochu.

 

Které schody zabírají nejméně místa?

Výběr správných schodů pro dům nebo dvoupodlažní byt může být klíčový pro komfort užívání a optimální využití dostupného prostoru. V malých interiérech záleží na každém metru, a proto je tak důležité zařídit prostor esteticky a funkčně. Vyplatí se proto věnovat určitou pozornost otázce: jaké schody, když je málo místa? Ať už hledáte schody do malého obývacího pokoje, podkroví nebo chodby, máte několik možností, které stojí za zvážení.

 

Jaké schody do malého obýváku?

V malém obývacím pokoji je rozhodující optimální využití prostoru. Obývací pokoj je však interiér, který je výkladní skříní domu či bytu, a proto je styl a estetika stejně důležitá jako funkčnost. Je proto důležité nejen to, aby schody zabíraly co nejméně místa, ale také aby harmonicky splývaly s designem a charakterem interiéru. Jaké schody do malého obýváku tedy budou nejlepší? Které schody zabírají nejméně místa, a přitom vypadají moderně a stylově? Dokonalým řešením pro malý, moderní obývací pokoj budou modulové schody.

 

Modulové schody DOLLE - schody do malého obývacího pokoje

Množství konfigurací a dostupných modelů modulových schodišť, které nabízíme, vám usnadní přizpůsobení prakticky jakémukoli stylu interiéru. Díky minimalistickému tvaru se schody skvěle hodí do moderních i klasických interiérů. Krásně budou ladit i s boho nebo rustikálním dekorem. Zdůrazní charakter obývacího pokoje zařízeného ve skandinávském nebo industriálním stylu. Všechny dostupné modely a varianty modulových schodišť DOLLE však mají pár klíčových společných vlastností – jsou kompaktní, snadno se používají, jsou lehké a jednoduše se montují. Proto jsou ideálním řešením do malých obývacích pokojů. Modulová řešení schodišť DOLLE vám dávají možnost vybrat si stupně, barvu a typ zábradlí a také vhodnou výšku schodů a jejich průběh. Takže – jaké schody, když je málo místa? Modulové schody DOLLE.

 

 

Modulové schody CORK

Tento model vám umožní optimálně sladit schody jak s dekorem, tak se specifičností malého interiéru. Moderní design se zde setkává s bezpečností a komfortem používání. Široké a hluboké stupně(nášlapy) jsou k dispozici ve dvou variantách: lakovaný buk a lakovaný dub. Obě varianty jsou určeny pro maximální výšku 360 cm s možností výběru od 11 do 15 stupňů. U každé varianty si můžete vybrat rameno schodiště (rovné, zatočené o ¼, zatočené o ½) a typ zábradlí (horizontální výplň, 2 sloupky na schod, 3 sloupky na schod) a barvu konstrukce (černá, bílá) .

 

Modulové schody DUBLIN

Jedná se o další model schodů v nabídce DOLLE, který vám dává skvělé možnosti uspořádání. Elegantní tvar stupňů z certifikovaného dřeva FSC® uspokojí i ty nejnáročnější. Funkčnost jde ruku v ruce s estetikou. Možnost volby ramene schodů, výšky (až 360 cm), počtu stupňů a typu zábradlí umožní jejich optimální přizpůsobení každému prostoru. Konstrukce je dostupná ve dvou barevných variantách (černá nebo perleťově šedá). Nepochybnou předností schodů DUBLIN jsou stupně, které jsou díky polomatnému lakování odolné proti poškrábání a snadno se udržují v čistotě. Model DUBLIN je dostupný v těchto variantách: lakovaný dub, lakovaný buk.

 

Modulové schody FRANKFURT

Model FRANKFURT vám poskytne ještě více možností z hlediska konfigurace a estetiky. Zde si můžete vybrat až 4 typy zábradlí: STYLE 6 - horizontální výplň Ø6 mm, DESIGN - horizontální výplň Ø10 mm, CLASSIC 2 - 2 sloupky / schod, CLASSIC 3 - 3 sloupky / schod. Tři varianty stupňů (přírodní olejovaný masiv buk, přírodní olejovaný masiv dub, olejovaný masiv s bílým pigmentem) jsou dostupné ve dvou šířkách: 65cm nebo 75cm). Výška podlaží, pro které budou modulové schody FRANKFURT fungovat, je v rozmezí od 222 cm do 301 cm.

 

Modulové schodiště BOSTON

Lakované schody z buku nebo dubu, kovová konstrukce s práškovým nástřikem (v bílé, černé, antracitové nebo perleťově šedé), zábradlí z masivního dřeva a nerezová výplň balustrád - to vše tvoří funkční, pevné a stylové schody BOSTON. Jsou k dispozici v rovné verzi nebo se zatočením o ¼ , pro výšky od 228 cm do 350 cm (od 11 do 13 stupňů).

 

Modulové schody HAMBURG

Pokud vám záleží na optimálním využití malého prostoru a zároveň se nechcete vzdát ani komfortu užívání, ani elegance a stylu ve vašich interiérech, určitě se seznamte s modelem modulových schodů HAMBURG. Schody(nášlapy) a zábradlí z kvalitního dřeva s certifikací FSC®, chráněné olejováním, jsou zárukou odolného a elegantního řešení, které bude fungovat v mnoha aranžmá. Stylový design je navíc zdůrazněn práškově lakovanými konstrukčními prvky (k dispozici v černé nebo perleťově šedé barvě). Schody jsou dostupné ve dvou šířkách (75cm a 85cm) a variantách: olejovaný buk, přírodní olejovaný masivní dub, olejovaný masivní dub s bílým pigmentem. Schody HAMBURG se dají esteticky i funkčně přizpůsobit vašemu interiéru. Všechny modely schodů HAMBURG jsou k dispozici do výšky 322 cm, ve třech ramenech (rovné, zatočené o ¼, zatočené o ½, ). Dále si můžete vybrat ze 4 typů zábradlí (STYLE 6 - vodorovná výplň Ø6 mm, DESIGN - vodorovná výplň Ø10 mm, CLASSIC 2 - 2 sloupky / schod, CLASSIC 3 - 3 sloupky / schod).

 

Modulové schody DANZIG

Pokud naopak hledáte jednoduchý minimalistický design, podívejte se na schody DANZIG. Jedná se o pohodlné, snadno sestavitelné, prostorově nenáročné modulové schody s lakovanými bukovými stupni. Jsou k dispozici v rovné verzi se zatočením o ¼ a se zatočením o ½. Můžete si vybrat počet nášlapů od 11 do 15 a maximální výšku, do 336 cm. U tohoto modelu jsou konstrukce a zábradlí vyrobeny z kovu s práškovým nástřikem v antracitové barvě.

 

Modulové schody SYDNEY s LED osvětlením

Modelem, který bude skvěle fungovat v elegantním obývacím pokoji s malou plochou, jsou jistě schody SYDNEY s LED osvětlením. Tento model potěší nadšence moderního designu, nejvyšší kvality zpracování a optimálního využití prostoru. Schody SYDNEY jsou k dispozici v přímém vedení a o ¼ zatočeném. Důležité však je, že mají pouze 2 úrovně ošetření, díky čemuž jsou mimořádně estetické a vhodné do minimalistického dekoru při zachování maximálního komfortu používání. Schody(nášlapy) u modelu SYDNEY (dostupná šířka 75 cm nebo 85 cm) jsou vyrobeny z vysoce kvalitního dřeva FSC®, ve variantách: buk, přírodní olejovaný, masivní dub a olejovaný masivní dub s bílým pigmentem. Všechny varianty jsou olejované, což zdůrazňuje přirozenou strukturu dřeva, dodává mu teplý, hluboký odstín a zároveň zajišťuje maximální odolnost. U modelů SYDNEY je k dispozici až 5 typů zábradlí a možnost volby integrovaného LED osvětlení, což umožňuje optimální přizpůsobení estetiky schodů uspořádání jakéhokoli interiéru.

 

Modulové schodiště nejvyšší kvality DUBAI

Modulové hlavní schodiště DUBAI je rozhodně produktem prémiové kvality. Inovativní, moderní design schodů zajišťuje stejnou hloubku stupně a výšku stoupání po celé jejich délce. Olejované nášlapy z masivního dřeva ve variantách: buk, olejovaný přírodní dub, olejovaný dub s bílým pigmentem, je zárukou nejvyšší kvality. Design schodů odráží inspiraci skandinávským stylem a možnost výběru barvy konstrukce (bílá, černá, antracitová, perleťově šedá) a tří typů zábradlí předurčuje tento skandinávský minimalismus skvěle do každého interiéru.

Jaké schody do podkroví, když je málo místa?

Výstup do podkroví by měl být řešen tak, aby byl zajištěn volný, bezpečný a pohodlný způsob pohybu mezi patry pro všechny členy domácnosti. Ne vždy však velikost a specifičnost domu umožňují instalaci klasických širokých schodů. Pokud chcete, aby výstup na půdu zabíral co nejméně místa, podívejte se, které schody do podkroví, když je místa málo, poslouží nejlépe.

 

Modulové schody Mini DOLLE - maximální úspora místa

Modulové schody mini DOLLE jsou řešením všude tam, kde je omezený prostor. Budou fungovat i v úzkých rozích a extrémně malých prostorech. Modulové schody mini DOLLE nabízí celou řadou možností, které mají jedno společné - snadnou montáž, maximální využití malého prostoru a moderní design. Zhruba tucet modelů systémových schodů lze dodatečně libovolně konfigurovat, což umožňuje optimální přizpůsobení schodiště prostorovým omezením i stylu interiéru. Kromě toho jsou v nabídce i modely, které umožňují nastavit rameno do více dispozic - jako rovné nebo točité schody. Díky možnosti výběru schodů -stupňů, zábradlí, schodišťového ramene nebo barvy konstrukce docílíme řešení dokonale přizpůsobeného našim potřebám a specifičnosti interiéru.

 

Podívejte se na dostupné modely mini modulových schodů:

Systémové schody ROME

Lehká konstrukce, zábradlí z nerezových lan, k jedné strabě sešikmené nášlapy z lakovaného buku multiplex, to jsou hlavní rysy modulových schodů mini ROME. Jsou k dispozici ve výškách od 222 cm do 345 cm, v následujících vedeních: rovné, se zatočením o ¼ a se zatočením o ½.

 

Systémové schody ATHENA a ATHENA BLACK

Tento model schodů se vyznačuje nepravidelnými stupni a jednoduchým flexibilním designem, který umožňuje montáž v mnoha dispozicích. Stříbrná, práškově lakovaná nosná konstrukce a zábradlí dokonale ladí s barvou schodů z bukového multiplexu a vytváří minimalistický, moderní vizuální efekt.

 

Systémové schody ATLANTA

Další model s odlehčenou konstrukcí, který je ideální do malých prostor. Model ATLANTA je model rovných schodů s 11 schody. Maximální výška, do které bude tato varianta schodů fungovat, je 300 cm. Pokud chcete design schodů sladit s vaším interiérem, můžete si vybrat jednu ze tří dostupných variant kombinace zábradlí a stupňů: perleťově šedá + buk, černá + buk nebo antracit + antracitové stupně.

 

Systémové schody DALLAS

Model DALLAS jistě vyniká jednoduchostí designu, možností nastavení výšky převýšení (19-25cm) a možností montáže zábradlí na obě strany. Tento model je dostupný do max. výšky 300 cm v rovné verzi nebo s e zatočením o ¼. Zábradlí i konstrukce jsou dostupné ve čtyřech barvách.

 

Systémové schody BASEL

Ideální pro ty, kteří hledají jednoduchá a flexibilní řešení. Optimální rovnováhu mezi minimalizovaným využitím prostoru a pohodlím zajišťuje zkrácený tvar schodů a lehký modulový design. Schody BASEL využijete v interiérech s maximální výškou 360 cm.

 

Systémové schody BERLIN

Tento model mini modulových schodů je implementací moderního designu s funkčností a vysokou kvalitou. Model BERLIN je dostupný hned ve třech variantách, lišících se materiálem sešikmených stupňů: olejovaný buk, přírodní olejovaný dub, olejovaný dub s bílým pigmentem. Všechny jsou k dispozici až do výšky 315 cm. Modulová konstrukce schodů umožňuje jak přímočarou montáž, tak o 90 stupňů zatočenou.

 

Systémové schody GRAZ

Montáž více vedení, včetně rovných i zatočených, je možná i v případě modelu GRAZ. Jednoduchá, flexibilní konstrukce, schody z lakovaného buku, snadná montáž jsou vlastnosti, které zaručují uživateli moderní, praktické a ekonomické řešení s maximální úsporou místa.

Výběr správných schodů je klíčový zejména v případě omezeného prostoru. Pokud hledáte schody, které zaberou co nejméně místa a zároveň se budou krásně hodit k modernímu designu interiéru, určitě si prohlédněte nabídku na: www.dolle.cz.