Točité schody jsou řešením nejen pro velké plochy

Hlavní výhodou točitých schodů je, že jsou extrémně kompaktní, což vám umožní ušetřit místo ve vašem domě nebo bytě. Nejčastěji je proto využívají majitelé středních a velkých ploch. Je však točité schodiště volbou pouze pro chaty a mezonetové byty? Podívejte se, jaké možnosti vám točité schody poskytnou a jak ovlivní estetiku interiéru. Možná se vyplatí je zvolit i v případě prostorného obývacího pokoje nebo velké předsíně?

 

 

Funkčnost prostoru - točité schodiště v interiérech

Malá velikost domu nebo bytu pro nás obvykle představuje mnoho výzev. Určitě je složitější prostor funkčně zařídit, když jsme omezeni malou plochou. Točité schodiště bylo vytvořeno s ohledem na tento problém. Budou perfektní všude tam, kde se počítá každý metr čtvereční. Aerodynamický tvar točitých schodů a jejich lehká konstrukce znamenají, že nezabírají příliš místa ani nezahlcují interiér. Dobře zapadnou do prostoru i malého obývacího pokoje nebo i tmavé předsíně. Točitá schodiště jsou proto většinou první volbou do místností, kde není místo na klasické rovné schody. Tuto volbu však stojí za zvážení i v místnostech s dostatečně velkou plochou. Proč? Zde může být hlavní motivací estetika a sladění se stylem interiéru.

Estetika interiéru - točité schodiště v prostorných obývacích pokojích

Lehká konstrukce točitého schodiště má mnoho výhod. Kromě již zmíněné kompaktnosti stojí za pozornost také design. Točité schodiště dobře zapadne i do interiéru moderního prostorného obývacího pokoje. Pokud plánujete propojit patra v centrální části obývacího pokoje, může se točité schodiště ukázat jako správná volba z toho důvodu, že nebude omezovat přístup světla.

Mnoho uživatelů točitých schodů oceňuje také jejich snadnou montáž, která je důležitá bez ohledu na velikost interiéru. Nelze zapomenout na další nesmírně důležitý aspekt – estetiku. Točitá schodiště lze s úspěchem použít v opravdu různých stylech uspořádání. Dokonalou harmonii s interiérem získáme jejich začleněním do interiérů v minimalistickém, moderním stylu. Skvěle také podtrhnou atmosféru industriálních interiérů. Množství dostupných modelů a konfigurací však umožňuje přizpůsobit točité schodiště téměř jakémukoli stylu. Proto je snadno začleníme do interiérů zařízených v duchu eko, boho nebo klasiky.

 

Točité sch DOLLE CALGARY

Pokud hledáte moderní design, odolnost a funkčnost v jednom, věnujte pozornost řadě točitých schodů CALGARY. Budou fungovat všude tam, kde maximální výška podlaží nepřesáhne 280 cm. Komfort používání můžete upravit nastavením výšky stupně (od 20,4 do 23,4 cm). Všechny modely schodů ze série CALGARY jsou dostupné ve třech variantách. Můžete si také vybrat verzi: 120 nebo 140 cm v průměru. V antracitové verzi najdete moderní, minimalistický design (konstrukce a zábradlí práškově lakovaná v antracitové barvě). Můžete si vybrat antracitové nášlapy nebo se rozhodnout pro verzi s multiplexovými bukovými nášlapy. Můžete také vytvořit konfiguraci s tímto typem nášlapů v modelu CALGARY White/Silver. K nim pak můžete sladit bílou nebo stříbrnou barvu konstrukce a zábradlí.

 

Antracitové schůdky tvoří mimořádně moderní celek. Točité schody CALGARY jsou dostupné také s lepenými bukovými stupni. Kombinace kontrastních barev: světlý buk (nášlapy) a tmavý antracit (konstrukce a zábradlí) vytváří velmi originální, stylový efekt. Pevná konstrukce, široké nášlapy a odlehčené zábradlí dělají schody bezpečnými a funkčními a zároveň efektními a stylovými. Bukové multiplexové schůdky jsou k dispozici také v CALGARY White/Silver. Zde máte také možnost vybrat si barvu konstrukce a zábradlí (bílá nebo stříbrná).

 

 

Modely ze série MONTREAL jistě osloví milovníky interiérů ve skandinávském stylu. Zde si můžete vybrat z konstrukce ve třech barvách: bílá, antracit a šedá. Konstrukce u všech modelů je vyrobena z kovu s práškovým nástřikem. Každá varianta schodů je k dispozici s průměrem 120 nebo 140 cm. Jsou oceňovány nejen pro svůj moderní design, ale také pro pohodlí při používání, pocit stability a kompaktnosti. Standardně mají schody 11 stupňů, ale v sérii MONTREAL můžete jak přidat stupně, tak upravit výšku pomocí distančních kroužků. Schody si tedy můžete upravit na výšku 246 cm až 352,5 cm (v závislosti na zvoleném modelu). Pokud jde o přizpůsobení estetiky specifičnosti interiéru, můžete si vybrat ze tří typů materiálu nášlapů: multiplex dýhovaný buk, buk, multiplex dub. Vzhled zábradlí si navíc můžete přizpůsobit i svému interiéru. U modelů Montreal Classic 3, Montreal Classic 4 a Montreal Classic 5 se zábradlí skládá z průběžného madla a kruhových vertikálních sloupků. Modely se liší počtem sloupků. Na druhou stranu, pokud se do vašeho interiéru bude více hodit zábradlí s horizontálními výplněmi, podívejte se na model Style 10.

 

DUB a BUK - točité schody DOLLE COLUMBIA a VEGA

Modely schodišť COLUMBIA a VEGA jsou důkazem toho, že točité schody mohou dokonale ladit s aranžmá v klasickém, eko nebo boho stylu. Model Columbia se vyznačuje materiálem nášlapů, madel a podesty - je to masivní dub, olejovaný v barvě Sioux White. Schodišťové prstence a sloupky v zábradlí jsou vyrobeny z kovu s šedým práškovým nástřikem. Na každém schodišti jsou 4 sloupky. Kombinace vytváří mimořádně efektní a elegantní celek. U modelu VEGA je zase materiál nášlapů, madla a podesty lakovaný, masivní buk. Oba modely schodů ve verzi se 13 schody budou vhodné do výšky 315cm. Různé modely a konfigurace točitých schodů DOLLE umožňují optimálně přizpůsobit schody specifičnosti místností a Vašim estetickým preferencím. Stojí za to připomenout, že schody v obývacím pokoji nebo hale budou mít obrovský vliv na estetiku a styl celého interiéru.

 

Točité schody venku

Kompaktní, masivní točité schody jsou také skvělou volbou pro venkovní použití. Díky tomu můžete spojit balkon nebo terasu se zahradou, aniž byste zabírali cenné místo. V nabídce DOLLE najdete model TORONTO, který bude pro tuto funkci jako stvořený. Schody jsou vyrobeny z žárově zinkované oceli a mají perforované ocelové stupně. Odolné, bezpečné a pohodlné schody TORONTO lze použít jak venku, tak uvnitř. Jsou k dispozici ve třech průměrech: Ø125, Ø155 a Ø185. Volbou vhodného průměru schodů a počtu stupňů lze schody přizpůsobit výšce podlaží od 246 cm do 399,5 cm. Snadno sestavitelné, pevné a pohodlné použití, točité schody jsou skvělou volbou do interiéru i exteriéru.